HERE///NOW-KONSERTTISARJA TUO ELOKUVALLISEN MUSIIKIN OSAAJAT HELSINKIIN

MURCOF x Sergi Palau (MX) 
STEVE HAUSCHILDT (US) 
Ti 14.11.2023 
Helsinki, Savoy-teatteri

Minimalistisen elektronisen musiikin taituri Murcofin ja visuaalisena taiteilijana tunnetun Sergi Palaun ainutlaatuinen immersiivinen yhteisteos nähdään Helsingin Savoy-teatterissa marraskuussa.

Ennakkoluulottomasti muun muassa ambientista, minimalistisesta teknosta, industrialista ja klassisesta musiikista vaikutteita ammentava Murcof eli Fernando Corona on tehnyt musiikkia 80-luvun lopusta lähtien soittaen lukuisissa rock- ja jazzbändeissä. Meksikolaissyntyisen Coronan elektroninen projekti Murcof käynnistyi vuosituhannen alussa, kun hän aloitti samplaamaan modernia klassista musiikkia elektronisiin soundeihin. Murcofin viimeisin studioalbumi on yhteistyössä Alias Dance Companyn kanssa syntynyt ja keväällä 2021 julkaistu ”The Alias Sessions”.

Konsertin visuaalisesta ilmeestä vastaava Sergi Palau tunnetaan Niño Viejo taidekollektiivin perustajana. Myös visuaalisen luomisen laboratorion Radianten jäsen ja VOlumens-festivaalin taiteellinen johtaja Palau on toiminut VJ:nä lukuisilla festivaaleilla ja työskennellyt monien muusikoiden kuten Felix Da Housecatin, Roni Sizen ja Richie Hawtinin kanssa.

Illan toinen artisti on niin ikään modernin elektronisen musiikin eturivin tekijöihin lukeutuva, myös Emeralds-yhtyeestä tunnettu yhdysvaltalainen Steve Hauschildt. Hauschildt hyödyntää musiikissaan syntetisaattoreita, tietokoneita ja digitaalista prosessointia kehittäen jatkuvasti omaa musiikillista muotokieltään. Hauschildtin ylistetty kuudes studioalbumi ”Nonlin” ilmestyi elokuussa 2018.

PRESENTED BY

info@fullsteam.fi